13 aanhoudingen voor nieuwjaarsrellen

De politie heeft de afgelopen maand dertien jongeren verhoord voor hun aandeel bij diverse geweldplegingen en vernielingen tijdens de oud- en nieuwviering in Leiden-Noord. De dertien, in de leeftijd van 13 tot en met 19 jaar en op één na afkomstig uit Leiden, kregen een proces-verbaal. De politie besloot na de ongeregeldheden en de onrust die daardoor in Leiden–Noord ontstond een rechercheteam samen te stellen om de daders aan te pakken en de rust in de wijk terug te brengen.

Het onderzoek naar de vernielingen en openlijke geweldplegingen in de Antillenstraat leverde 11 verdachten op. Naast een proces-verbaal krijgen de verdachten ook de rekening gepresenteerd voor de schade die ze hebben aangericht.

Een 18-jarige Leidenaar kreeg proces-verbaal voor belemmeren van een aanhouding die de politie in de oudejaarsnacht tijdens de ongeregeldheden op de Sumatrastraat verrichtte. Ook gooide hij stenen naar de agenten. Een 16-jarige Leidenaar kreeg proces-verbaal voor het gooien van een bierfles door de ruit van een brandweerauto die op de Bosrode te hulp was geroepen. Een anonieme melding bracht de politie op het spoor van deze verdachte.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×