Edgard Creemers: klaar voor NK Cross.

Edgard Creemers klaar voor NK Cross

Met winst bij de Leiden Roadrunners Loop heeft Edgard Creemers aangetoond klaar te zijn voor het Nederlands kampioenschap cross zondag in Holten. Waar hij meestal de 10 kilometer verkiest in het Zorg enZekerheid-circuit, startte Edgard ditmaal op aanraden van trainer Bram Wassenaar op de korste afstand. Voor die 5 kilometer met start en finishaan de Voorschoterweg had hij slechts 15.29 minuten nodig.

 

Achter hem nog vijf Leiden Atletiekers in de top 10: Dave Klink op de 3e plaats,Michiel Molevelt 4e, Richard Pleeth 6e, Pascal Noort 7e en Vincent Anker 8e. Ook zij bereidden zich voor op het NK volgende week, waarin ze zullen starten op de korte cross bij de senioren en in geval van Richard bij de junioren. Bij de vrouwen werd Svlvia de Vries 2e in 19.37. Een verrassende 4e plaats was er voor Brigitte Pletting, terug na eenzwangerschap en bevalling. Martine Hendriksen werd eveneens 4e, maar dan op de 10 kilometer. Met haar tijd van 40.21 nadert zij de magische 40-minutengrens.

Met meer dan 30 deelnemers op de startlijst zal Leiden Atletiek zondag 29 februari goed vertegenwoordigd zijn bij het NK cross. Topfavoriet voor de lange cross bij de mannen senioren is Kamiel Maase. Naast Kamiel zullen onder meer Robert Smits, Tim Brouwer de Koning en Jaco Luijendijk proberen het verenigingsklassement opnieuw te winnen. Grootste concurrenten voor deze titel, die recht geeft op Europacup-deelname, zullen wederom Prins Hendrik uit Vught en AV Phanos uit Amsterdam zijn. Bij de vrouwen zullen Claartje Raedts, Sylvia de Vries en Anneke de Wolff ook een gooi doen naar het clubklassement. Jan Kortekaas is bij de veteranen een medaillekandidaat en bij de junioren wordt het nodige verwacht van Nieneke van den Akker en Roel van Opdorp.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×