Brons voor Van Opdorp bij indoor-kampioenschappen

Atleet Roel van Opdorp heeft bij de Nederlandse indoor-kampioenschappen in Gent een bronzen medaille gewonnen op de 1500 meter bij de B-junioren. De 17-jarige scholier uit Bodegraven liep pas zijn tweede indoorwedstrijd na maandenlang blessureleed. Met cross-wedstrijden in Soest en Breda kwam hij terug in vorm. Roel won vervolgens de 1500 meter bij de Open Noord-Nederlandse indoorkampioenschappen in Groningen.

De doelstelling voor Gent was derhalve een plaats op het podium, ambitieus maar realistisch gezien zijn kwaliteiten. Michel Kerkdijk van Athletics uit Nijverdal was op grond van zijn tijden de grote favoriet en maakte die rol ook waar. Van de overige deelnemers hoefde Roel alleen Martijn Bartelson voor laten gaan. In de laatste van 7 en een halve ronden consolideerde Roel zijn 3e plaats. Met zijn tijd van 4.11.67 bleef hij minder dan 4 seconden verwijderd van zijn persoonlijk record in de buitenlucht. Het verschil tussen indoor en outdoor zit neit alleen in het dubbele aantal bochten maar ook in de droge lucht in de hal die de atleten parten speelt.

De overige deelnemers van Leiden Atletiek waren minder succesvol. Martijn Ungerer plaatste zich met 6.87 voor de finale van de 60 meter en wist dat hij scherp moest starten om kans te maken op een medaille. Hij startte te scherp en werd gediskwalificeerd. Junior Leomar Davis liep op deze 60 meter 6.99 in de series, goed voor de 11e tijd in totaal maar niet snel genoeg voor de finale. Dat lukte ook Roel van Ree niet op de 400 meter. Met 49.59 eindigde hij als tweede in zijn serie en werd 8e in totaal. Polsstokspringsters Maaike Gademan en Yvonne Blok deden niet veel voor elkaar onder, al kwamen ze uit in verschillende wedstrijden. Yvonne sprong bij de B-junioren over 3.07 meter, een nieuw persoonlijk record en werd daarmee vierde. Maaike bleef met 3.18 meter slechts twee centimeter verwijderd van haar eigen record en werd er 9e mee bij de vrouwen senioren. Dré de Wit kwam uit op de 3000 meter bij de veteranen. De 56-jarige Voorschotenaar liep tussen de veelal jongere veteranen naar een goede tijd van 10.25.65, waarmee hij tweede werd in zijn leeftijdscategorie.