Ook Leidse hulpverleners in Marokko

De Nederlandse tak van USAR (Urban Search And Rescue Team) is afgelopen week naar Marokko vertrokken om te helpen bij het opsporen en redden van bewoners in het door een aardbeving getroffen gebied in Noord-Marokko. De 45 personeelsleden, afkomstig uit regio’s Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond, Hollands-Midden en Zuid-Holland Zuid zijn met twee Hercules transsportvliegtuigen van het vliegveld Eindhoven vertrokken. Uit de regio Hollands-Midden zijn tien brandweermensen van een aantal korpsen en een ambulanceverpleegkundige ingezet, waaronder een operationeel commandant, Arjan Stam, hoofd repressie van de brandweer Leiden.

Het USAR-team bestaat uit goed opgeleide personeelsleden van brandweer, ambulance, defensie en politie, die in teamverband zijn opgeleid voor het opsporen en redden van slachtoffers.Het team bestaat uit twee reddingsgroepen, een commandogroep een stafgroep en een ondersteunings­groep. Dankzij de inzet van speurhonden, hoogwaardig zoek- en redmaterieel kan effectief worden gezocht. Aan gewonde slachtoffers wordt door verpleegkundig personeel eerste medische hulp verleend.

Het team kan volledig onafhankelijk functioneren en is uitgerust met 15 ton aan materialen om gedurende een week te kunnen werken. De materialen bestaan uit hoogwaardig zoek- en redmaterieel, tenten, vervoersmiddelen en voedsel. De verwachting is dat het team na vijf dagen inzet zal terugkeren.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×