Dijkstal voorzitter raad van toezicht Naturalis

Oud-minister Hans Dijkstal is deze maand benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden. Hij volgt M. Vos-van Gortel op. Dat heeft het museum bekendgemaakt.

Naturalis beheert een collectie van elf miljoen natuurhistorische objecten en functioneert als internationaal kenniscentrum van biodiversiteit. Het museum is, met een aantal andere vroegere rijksmusea, midden jaren negentig verzelfstandigd. Naturalis beheert voor de overheid de natuurhistorische collecties van de Staat der Nederlanden en wordt door de rijksoverheid structureel gesubsidieerd. Jaarlijks bezoeken 250.000 mensen het museum.

VVD-er Dijkstal verliet na de verkiezingen in 2002 de politiek. Hij bekleedt nu een groot aantal bestuursfuncties bij organisaties op cultureel en maatschappelijk vlak.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×