Signalement dader Blanke man; 18-32 jaar; 1.70-1.75 mtr lang; flink postuur en kort gedekt haar. Ondanks het slechte weer droeg de man geen jas en was ook niet natgeregend.

Justitie looft 10.000 euro uit in verkrachtingszaak

De Hoofdofficier van Justitie looft een beloning uit van 10.000 euro voor tips die tot de aanhouding leiden van de dader van een brute verkrachting. In de nacht van 31 januari op 1 februari werd een weerloze hoogbejaarde vrouw in haar woning aan het Jacques Urlusplantsoen aangevallen door een man en tot tweemaal toe verkracht.

Het slachtoffer was die avond bij haar zuster geweest, die in dezelfde flat woont. Iets na 23.00 uur ging ze naar haar eigen etage. Toen de vrouw net binnen was ging haar deurbel en opende zij de voordeur. Een onbekende man greep haar hardhandig beet en duwde haar op de grond. Hij scheurde haar kleding kapot en verkrachtte de 93-jarige vrouw. Daarna doorzocht de dader de woonkamer. Hij vond geld en nam dat mee. Voordat hij de woning verliet, verkrachtte hij de vrouw nogmaals. De politie vermoedt dat de man zijn slachtoffer in de gaten heeft gehouden.

De politie zoekt
Zaterdag 31 januari, tussen 23.15-23.45 uur, stond een man in portiek B bij de lift te wachten. Hij kwam buiten vanaf de garageboxen aanlopen, ging naar binnen, maar ging niet met de lift naar boven. Het gaat om een man met een getinte huidskleur; tussen 40-45 jaar; circa 1.75 mtr lang; normaal tot fors postuur; kort grijs gedekt haar; bol en een beetje ongeschoren gezicht.

Diezelfde avond, rond middernacht, zat een man achter het stuur van zijn auto te slapen, aan de overkant van de ingang van de flat van het slachtoffer. Hij zat in een donkerkleurige 4-deurs personenauto en had zijn stadslichten aan. verder zou de man kalend zijn en ongeveer 40 jaar.

Donderdag 29 januari, twee dagen voor de verkrachting en rond 22.30 uur, is op de vijfde etage van de flat een man gezien, die bij verschillende woningen naar binnen keek. Op een gegeven moment is de man haastig vertrokken en naar buiten gelopen, naar een blauwe auto. Vervolgens is hij weggereden. Dit was een blanke man; 1.75-1.80 mtr lang; normaal tot stevig postuur en dun kort blond haar. Hij droeg geen jas, maar wel een lichtkleurige trui en had sokken en badslippers aan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×