Werk van Marianne Hensel.

Nieuwe exposities in Stadhuis en Stadsbouwhuis

In de vitrines van het Leidse Stadhuis is momenteel een keramiek-expositie te zien van Marianne Hensel. Het werk omvat onder meer vogel- en vaasobjecten, bolvormen en schalen. De klei is met de hand gevormd. Vervolgens is het oppervlak bewerkt met lijnen, structuren en glazuren in blauw-beige tinten. De keramiek van Hensel kent een geheel eigen, herkenbare vormentaal. Hensel woont en werkt in Leiden. Zij maakt deel uit van vormgeverscollectief Zône, een samenwerkingsverband van keramisten, glas- en textielkunstenaars, edelsmeden en meubelmakers.

Van 10 maart tot 3 mei staat in het Stadhuis een nieuwe serie schilderijen van de Leidse kunstenares Franceline Pompe over ‘vluchten’ centraal. Op de schilderijen wordt daar steeds het meest concrete moment van afgebeeld: de stap of sprong vanuit een bekende – maar ongewenste – wereld naar het onbekende. Op het doek zijn deze twee werelden slechts weergegeven door middel van het onbewerkte linnen. Het bevroren moment van een paar vluchtende voeten is waar het Franceline Pompe in deze serie kunstwerken om gaat. Behalve schilderijen zijn er ook modeltekeningen te zien.

Van 10 maart tot 27 april worden in het Stadsbouwhuis werken van Hetty Arens geëxposeerd worden. Het gaat om torens, potvormen met stukjes scherf, een schaal met glasfragmenten, flessen met tegelfragmenten en vaasvormen. Het zijn niet-alledaagse mengvormen, waarvan de inspiratie om deze keramische werken te vervaardigen voortkomt uit de interesse van Arens voor het bezoeken van archeologische opgravingen en ruines.

Alle genoemde exposities zijn te bezichtigen tijdens kantooruren.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×