D66 presenteert notitie over veiligheid Beestenmarkt

D66 heeft een notitie gepresenteerd over de veiligheid van de Beestenmarkt als uitgaansgebied. De notitie, genaamd ‘De menselijke maat’, is het vervolg op de discussie over cameratoezicht op de Beestemarkt. D66 concludeerde toen dat dat nu niet wenselijk is. De partij vindt dat cameratoezicht pas ingezet kan worden, nadat alle andere mogelijkheden om van de Beestenmarkt een veiliger uitgaansgebied te maken, zijn ingezet, zoals gestructureerd overleg tussen politie en horeca-eigenaren. D66 noemt het ‘verbazingwekkend’ dat zoiets er nog niet is.

In het overleg moet bijvoorbeeld gesproken worden over hoe er omgegaan moet worden met lastige mensen in café’s, het toelatingsbeleid van een horeca-gelegenheid, of het niet meer schenken aan mensen die al teveel gehad hebben. D66 vindt dat er sancties moeten volgen voor horeca-eigenaren, die zich aantoonbaar niet aan de afspraken willen houden. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een café een of meerdere avonden gedwongen dicht moet blijven, aldus de partij.

“Voor D66 staat de menselijke maat voorop bij het vergroten van de veiligheid op de Beestenmarkt. We hebben meer vertrouwen in mensen, dan in camera’s”, aldus D66-raadslid Peter Bootsma.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×