Politie houdt sneldheids- en brommercontroles

Vorige week heeft het team Leiden Noord een bromfiets- en een snelheidscontrole gehouden. Het was de eerste bromfietscontrole dit jaar, maar er volgen er meer. Tussen de gecontroleerde brom- en snorfietsen zat een aantal voertuigen die niet aan de technische eisen voldeden. Er werden in totaal 19 bekeuringen geschreven. Van de 19 bekeuringen werden er 7 gegeven voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Twee bromfietsen gaven een vermogen van 1.9 en 2.0. Bij een dergelijke constatering wordt nagegaan of de bestuurder vaker een bekeuring heeft gehad voor dergelijke overtredingen. Bij de 2e maal wordt er overleg gepleegd met justitie omtrent de inbeslagname van de bromfiets. Mocht blijken dat het een derde keer is dat een dergelijke overtreding is gepleegd dan wordt de bromfiets direct inbeslaggenomen. De politie zal ook in de komende tijd blijven controleren.

Naast de bromfietscontrole vond ook een snelheidscontrole plaats. Op de Willem de Zwijgerlaan werden er geen overtredingen waargenomen. Het aantal aanrijdingen met letsel op de Willem de Zwijgerlaan is ten opzichte van de eerste twee maanden in 2003 afgenomen. De politie zal hier geregeld snelheidscontroles houden.

Bij een controle op de Oegstgeesterweg werden 7 automobilisten staande gehouden. De hoogst gereden snelheid was 85 kilometer per uur. De snelheid werd door middel van de lasergun gemeten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×