Wijk afgesloten na brand

Afgelopen donderdagavond en de daaropvolgende nacht heeft een uitslaande brand een leegstaand pand aan de Potgieterlaan in as gelegd. De brand werd kort voor middernacht ontdekt. Bij de brand ontstond een enorme rookontwikkeling die in de richting van de Toussaintkade en omgeving dreef. Vanwege asbestgevaar heeft de politie in de wijk rondgereden en met een megafoon de bewoners die naar de brand kwamen kijken gewaarschuwd. Men werd geadviseerd naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Later werden enkele straten in de wijk voor de zekerheid afgesloten.

De brandweer heeft uit voorzorg enkele voertuigen in de omgeving afgespoten. Tijdens de brand werden de Potgieterlaan, de Toussaintkade en de Schimmelstraat halverwege afgezet. De brandweer was omstreeks 00.40 uur de brand meester, maar is nog lang bezig geweest met nablussen. Tijdens de brand werd ook het treinverkeer tijdelijk stilgelegd.

De politie stelt een onderzoek in naar de brand. Begin van de maand waren de ruiten van het pand al ingegooid. De gemeente heeft hierna hekken geplaatst.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×