Provincie onderzoekt winkelgedrag

Maandag zijn de provincies Zuid-Holland en Utrecht een onderzoek naar het winkelgedrag en de vrijetijdsbesteding in combinatie met het winkelen gestart. Het adviesbureau Goudappel Coffeng zal samen met Intomarkt Gfk enkele tienduizenden mensen in Zuid-Holland, Utrecht en een deel van Noord-Holland enquêteren.

Met dit onderzoek willen de provincies en de met hen samenwerkende gemeenten, stadsgewesten en Kamers van Koophandel achterhalen waar aankopen gedaan worden en of men het winkelen combineert met vrijetijdsbesteding. Ook stellen de enquêteurs vragen welk vervoermiddel wordt gebruikt bij het winkelen. Voorts wordt geïnformeerd naar de sterke en zwakke punten van de bezochte winkelcentra.

Zuid-Holland houdt dit onderzoek iedere vijf jaar, dit keer voor de vierde maal. Utrecht houdt het onderzoek voor de eerste keer. De provincies hebben de gegevens nodig om een goed beleid te kunnen voeren op het gebied van de detailhandel en de stedelijke vrijetijdsvoorzieningen. Hiervan kunnen zowel consumenten als ondernemers profijt hebben. De resultaten van het onderzoek worden dit najaar bekend gemaakt op de website van de provincies Zuid-Holland en Utrecht.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×