Dader schietpartij in Oostenrijk aangehouden

De Oostenrijkse politie heeft op verzoek van de Politie Hollands Midden bij de Oostenrijkse grens een 30-jarige man uit Den Haag aangehouden in verband met de schietpartij die vorige week maandag plaatsvond bij een champignonkwekerij op de Voorhouterweg in Rijnsburg. Daarbij vielen twee gewonden, waarvan één zeer ernstig. Zijn toestand is inmiddels ‘stabiel’.

De verdachte sloeg direct na het incident op de vlucht, waarna de politie een zoekactie hield. Daarbij werd onder meer een helikopter ingezet. De verdachte werd vervolgens internationaal gesignaleerd. Nederland zal de Oostenrijkse autoriteiten verzoeken om uitlevering van de man.

Een van de slachtoffers, een man uit Den Haag, is na het schietincident ernstig gewond overgebracht naar het Leids Universitair Medisch Centrum in Leiden. Zijn toestand is stabiel. Het andere slachtoffer, een 26-jarige man eveneens uit Den Haag, die als gevolg van een klap op zijn hoofd bij het schietincident gewond was geraakt, heeft het ziekenhuis na behandeling weer kunnen verlaten.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×