Op de foto in­specteert het be­stuur van het 3 October Gilde de stand van zaken. Bernadette Drenth wordt omringd door (van links naar rechts) Carlo Borsboom (penningmeester), Ton Geenjaar (voor­zitter) en Peter Bunnig (secretaris).

3 October Gilde heeft een eigen vaandel

Een Gilde zonder vaandel is geen Gilde. Daarover zijn de leden van het 3 October Gilde het gloeiend met elkaar eens. Het Gilde, dat in 2000 werd opgericht door ‘ondernemers met hart voor een Leidse traditie’, telt momenteel 125 leden en wil dit jaar doorgroeien naar 150.

 

Momenteel wordt een vaandel gemaakt door de Leidse kunstenares Bernadette Drenth. Zij heeft geko­zen voor een stof van velours (‘Trekt weliswaar water aan, maar stoot water ook weer af’). De tekst van Rens Heruer is kort-en-bondig gehouden, de kleuren heel direct. De bandelier is van mahoniehout (‘Een wens van het bestuur’). De dwarsstok van smid Peter Scheltens wordt hol (‘Anders is het vaandel niet te tillen’).

Op 1 juni wordt het vaandel tijdens de traditionele Haringparty officieel gepresenteerd. De aanslui­tende vei­ling van de eerste maatjes wordt geleid door voorma­lig wethouder Alexander Pecht­old, thans burgemeester van Wageningen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×