Een flinke Leids-Turkse vertrok donderdagmiddag naar Paleis Noordeinde om Juliana de laatste eer te bewijzen.

Leids-Turkse delegatie naar ‘hun’ oude koningin

Een grote Leids-Turkse delegatie verzamelde zich donderdag op het parkeerterrein aan de Haagweg om samen met de ambassadeur van Turkije in Den Haag een eerbetoon aan ‘hun’ koningin Juliana over te brengen. Voordat men naar het paleis Noordeinde vertrok, legde de woordvoerder van de cultureel islamitische delegatie uit Leiden, Yahya Bayrak, uit waarom er grote sympathie bij de Turkse gemeenschap bestaat voor prinses Juliana.

Bayrak verklaart: “Juliana wordt door de eerste Nederlands/Turkse generatie algemeen als de koningin van de Turkse gemeenschap in Nederland beschouwd.”“Het was immers Juliana”, zo vervolgt Bayrak, “die met haar progressieve instelling veel positieve invloed in Den Haag uitoefende, wanneer het ging om de ‘nieuwe immigranten’ uit de 60-er en 70-er jaren. Wij zijn van het overlijden van Juliana zeer geschrokken.”

Spontaan hebben ruim 50 Leids-Turkse bestuurders uit verschillende Leidse verenigingen elkaar opgebeld met als doel collectief hun respect en dank in het paleis Noordeinde over te brengen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×