CvdM naar de rechter voor boekhouding West

Het Commissariaat voor de Media eist in een kort geding inzage in de boekhouding van RTV West. Het commissariaat stapt naar de rechter omdat Ernst & Young, de accountant van de omroep, weigert de dossiers over de jaren 2001 en 2002 te verstrekken. Het geding dient vrijdag om 12.00 uur bij de rechtbank in Den Haag. Een woordvoerder van Ernst & Young kan niet zeggen waarom het bedrijf weigert inzage te geven. Volgens een zegsman van het commissariaat wil de accountant dat niet, omdat het opvragen van de dossiers ,,buiten de bevoegdheid” van de mediawaakhond zou liggen. Hij noemt de weigering opvallend, omdat Ernst & Young ook optreedt als huisaccountant van Publieke Omroep en dan verloopt de samenwerking wel goed.

RTV West verkeerde tot voor kort in grote financiële problemen, die uiteindelijk werden opgelost door de provincie Zuid-Holland. Die problemen zijn voor het commissariaat aanleiding nader te onderzoeken of de regiozender in 2001 en 2002 een behoorlijke boekhouding heeft gevoerd. Zo willen de controleurs onder meer weten of het beschikbare geld is gebruikt voor datgene waar het wettelijk voor is bedoeld, namelijk het produceren van radio- en televisieprogramma’s.

Naast provinciale financiering ontvangt de omroep ook rijksbijdragen via het commissariaat. De provincie controleert in eerste instantie de geldstromen en rapporteert daarover aan het commissariaat. Wegens de financiële problemen is de waakhond ook een eigen onderzoek begonnen.

Geen categorie RTV West


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×