Jong en Oud thema in jongerenproject De Uitdaging

Het jongerenproject De Uitdaging is weer van start gegaan. De derde uitdaging in de Leidse regio is een samenwerkingsproject van de Leidse Welzijnsorganisatie en de regiogemeenten Alkemade, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, en Zoeterwoude. Het is een project, waarbij jongeren uit de betrokken gemeenten worden uitgedaagd tot het leveren van een (maatschappelijke) prestatie. Zowel jongerenteams die zich willen laten uitdagen als organisaties die een uitdaging voor de jongeren hebben, kunnen zich vanaf nu aanmelden.

De Uitdaging staat dit jaar in het teken van het thema Jong en Oud, wat wil zeggen dat het contact tussen jong en oud wordt gestimuleerd bij de Uitdaging. Aan De Uitdaging kunnen maximaal 14 teams meedoen: twee teams uit de afzonderlijke gemeenten vier uit Leiden. Een team bestaat uit 8 tot 14 jongeren van 12 t/m 17 jaar en is bij voorkeur divers van samenstelling. Ieder team moet worden begeleid door een volwassen coach. Een team tekent een contract waarin een huishoudelijk reglement is opgenomen.

De jongeren kunnen niet aan het werk als er geen uitdagingen zijn. Maatschappelijke organisaties in Leiden en de regio, zoals een verpleeghuis, zorgcentrum of ouderenbond kunnen opdrachten aandragen. Deze kunnen heel verschillend van aard zijn, bijvoorbeeld het aanleggen van een rolstoelopgang, het verzorgen of begeleiden van ouderen tijdens een middagactiviteit, of het plaatsen van een tuinhuisje. Een uitdaging duurt maximaal 3 tot 4 uur.

De tegenprestatie voor teams die erin slagen een opdracht binnen de vastgestelde tijd uit te voeren, bestaat, naast een fantastische dag, uit een geldbedrag. Dit bedrag mag voor 2/3 besteed worden aan een collectieve activiteit voor de groep zelf, het andere deel is bestemd voor een goed doel.

De grote finale van De Uitdaging is op zaterdag 12 juni. Op die dag ontvangen de groepen hun uitdaging en moeten ze aan het werk. De finaledag wordt afgesloten met de prijsuitreiking, een barbecue en enkele activiteiten. Het aanmelden van een team of het opgeven van een uitdaging kan via de website.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×