84 x proces-verbaal bij grote controle

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in het centrum van Leiden een grote verkeerscontrole gehouden. Aan instanties waren aanwezig, de verkeersdienst, agenten, studenten en motorrijders van de Politie Hollands Midden, de KLPD, de RVI, de RDW en de douane.

Er werden 145 voertuigen gecontroleerd en 84 processen verbaal opgemaakt. Van de bestuurders waren er 12 onder invloed van alcohol. De hoogstgemeten waarde was 915 ug/l terwijl 220 de limiet is. Een 24-jarige bestuurder uit Leiden werd aangehouden. Tevens werd zijn rijbewijs inbeslaggenomen. Verder zijn twee auto’s en vier bromfietsen in beslaggenomen voor verder (technisch) onderzoek.

Ook werden er 15 taxichauffeurs gecontroleerd. Vijf van hen kregen een proces-verbaal vanwege onder andere de taxa-meter en de dagrittenstaat die niet in orde bleek te zijn.De politie stelt een onderzoek in naar de vergunning van één van de taxi’s.

Daarnaast heeft de politie afgelopen weekend nog twee andere personen aangehouden wegens rijden onder invloed. Een 30-jarige Rijnsburger werd aangehouden toen hij zaterdagavond ondanks een rijontzegging – zijn rijbewijs was enige tijd geleden al ingevorderd – toch een parkeerplaats afreed aan de Langestraat. De ademanalyse kwam uit op 1100 ug/l. Hij kreeg een proces verbaal.

Een 25-jarige Leidenaar reed in de nacht van zaterdag op zondag zonder licht over de Hoge Rijndijk. Hij werd aangehouden en naar het bureau overgebracht omdat hij gedronken bleek te hebben. De ademanalyse wees 735 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×