Stadsdebat over toekomst Leiden komt op gang

Hoe moet Leiden eruit gaan zien in 2030? Die vraag zal Leiden de komende tijd bezighouden.Iedereen is welkom om mee te praten: inwoners, zoals scholieren, ouders, studenten, buurtvertegenwoordigers, etc. en organisaties en instellingen, zoals woningbouwcorporaties, politie, buurtverenigingen en maatschappelijke organisaties. Ook de omliggende gemeenten worden ingeschakeld bij het kijkje in de toekomst.

De gemeente heeft vier toekomstbeelden beschreven. Het zijn een soort reisbestemmingen naar het Leiden van 2030. De titels van de toekomstbeelden verraden al enigszins wat voor type stad Leiden zou kunnen worden:

  • Kennis maken en delen;
  • Wonen en zorgen;
  • Werk aan de winkel;
  • Kwaliteit koesteren.

De toekomstbeelden zijn op een toegankelijke manier geschreven en zijn te lezen in een folder, die verkrijgbaar is bij gemeentelijke gebouwen en de bibliotheken. De teksten zijn ook te vinden op de website van de gemeente.

De komende periode worden de toekomstbeelden besproken in bijeenkomsten met de organisaties en instellingen in de stad, met de bestuurders van de omliggende gemeenten, en met de inwoners (waaronder ook de studenten) van Leiden. Een studentendebat vindt plaats op dinsdag 27 april op Augustinus. De stadsgesprekken met de inwoners zijn op dinsdag 11 mei in de Stadsgehoorzaal en woensdag 12 mei in het Volkshuis. Ook wordt over enkele weken een prijsvraag uitgeschreven met als thema de toekomstvisie.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×