Gemeente Leiden geeft compost weg

Ook dit jaar organiseert de gemeente Leiden een compost-actie. Dit betekent dat inwoners van Leiden op verschillende locaties in de stad gratis compost kunnen afhalen. De actie begint donderdag en duurt tot en met zaterdag.

Door het apart inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (GFT-afval) is het mogelijk om dit afval te recyclen. Hierdoor ontstaat goede compost, die gebruikt kan worden als bemesting van bijvoorbeeld de tuin. In Leiden is in 2003 in totaal 4.350 ton groente-, fruit- en tuinafval gescheiden ingezameld. Hier is 1.575 ton compost van gemaakt.

Door GFT-afval apart in te zamelen en vervolgens te composteren, hoeft er minder afval gestort of verbrand te worden en kan het opnieuw als compost gebruikt worden. De compost is niet verpakt. Degenen die van deze actie gebruik willen maken, moeten dus wel een eigen zak of emmer meenemen, maar op is op! Ter gelegenheid van deze compostactie is een speciale folder, waarin het gebruik van compost wordt toegelicht, uitgebracht. Deze zal tijdens de compostactie worden uitgereikt.

Het compost is op de volgende locaties af te halen:

  • Stadsdeel Midden: Wijkonderkomen, Oude Herengracht 1;
  • Stadsdeel Noord: Wijkonderkomen, Hallenweg 14 (oude vuurwerkfabriek);
  • Stadsdeel Zuid: Wijkonderkomen Vogelvlucht, Boshuizerlaan 5; Park de Bult Roomburgerweg 26 (alleen za 9.00u – 13.00u)
  • Stadsdeel West: Wijkonderkomen Boerderij De Slaagh, Lage Morsweg 102.
Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×