Vrienden van Roomburgerpark starten handtekeningenactie

2

Verontruste buurtbewoners zijn een handtekeningenactie gestart voor behoud van het Roomburgerpark. Aanleiding voor de actie zijn plannen van de gemeente om de Lorentzschool in het Roomburgerpark te huisvesten. Binnen twee maanden zal de gemeente een definitief besluit nemen over de bouwlocatie.

 De actievoerders die zich “Vrienden van het Roomburgerpark” noemen hebben veel steunbetuigingen ontvangen uit de buurt: binnen 1 week zijn al 600 handtekeningen verzameld. De handtekeningenactie wordt nog enige tijd voortgezet.

Delen

2 reacties

 1. dick van der Meij op

  Vrienden van de Lorentzschool starten tegenactie

  Vandaag is op de Lorentzschool een handtekeningenactie gestart tegen wat wordt genoemd de “Roomburgerparkterreur”&nbspals reactie&nbspop de actie van de “vrienden van het Roomburgerpark”. De ruim 950 leerlingen en personeelsleden moeten zich al jaren behelpen in te kleine en soms zelf gevaarlijke gebouwen en luiden nu de noodklok. Er moet echt op korte termijn gestart worden met de bouw van een nieuwe lokatie, want de huidige situatie is echt niet meer verantwoord. Bovendien is het Roomburgerpark niet meer dan een overdreven grote en dure hondenuitlaatstrook, dat per dag door anderhalve man en een hondekop wordt bezocht, aldus een woordvoerder.

  Verwacht wordt dat reeds vandaag het schamele aantal handtekeningen van de ”vrienden van Roomburg” zal worden overtroffen.

   

   

 2. Janine Thorborg op

  Wat een flauwekul zeg! Die man weet niet waar hij over praat. Het Roomburgpark is een park waar veel kinderen spelen, er is  een prachtige speeltuin.  Leiden heeft al zo weinig parken. Dus laten we niet verspillen wat we al hebben. Ik snap trouwens echt helemaal niet waarom de Lorentzschool zo krampachtig alles op 1 locatie wil samenbrengen. Als ze de locaties die ze nu hebben gewoon handhaven en vernieuwen, dan  kan alles gefaseerd gebeuren en heeft  niemand er veel last van. In deze tijden van mobiele telefoon en draadloos internet zijn gescheiden locaties geen enkele probleem, die gedachte is echt achterhaald. Dus een nieuw idee: verscheur alle ontwerpen, maak leuke frisse ontwerpen voor de aparte locaties, betrek ook de leerlingen en bewoners er bij . Dan komen we met elkaar veel verder en gefaseerd ibouwen maakt de kosten beheersbaarder.

   Tot het zover is ondersteun ik van harte de handtekeningen actie voor behoud van het Roomburgpark omdat mijn “Lorentz”kinderen daar ook graag spelen, dat daar bovendien veilig kunnen en omdat ik hecht aan duurzaam groen in de stad.

Je bent nu offline