LZ 1886 gepromoveerd

De districtszwemploeg van LZ 1886 heeft laten zien dat zij de beste is op districtsniveau. Na de landstitel van de A ploeg heeft ook de Districtsploeg laten zien dat LZ 1886 een brede vereniging is. De minioren zoals Imad Sahi, Robbie van der Voort, Rory van Amsterdam en Seline Koek hebben hun tijden met ruime seconden verbeterd. Ook een Tessa den Os, Rinske Kluiwstra en Janet van der Poel zwommen gewoon meer dan enkele seconden van hun tijd af.

De junioren hebben wat tijden betreft zichzelf overtroffen. Een voorbeeld voor de junioren zijn een Rosanna de Boer, Melissa Lens en Chahinaze Sahi die ruim 3 seconden van hun persoonlijk record afzwemmen. Mark van Giezen en Jasper Dijkstra zwommen bij de jongens junioren hun beste tijd met twee seconden aan gruzelementen.

Bij de dames zwommen vooral Natasja Sierag, Maartje Krantz en Stephanie Zwaan de sterren van de hemel door hun tijden met 1,5 tot 2 seconden te verbreken. Bij de heren zwommen Rene van Scharenburg en Ralf van der Poel enkele tiende van een seconden van hun tijd. In de District afdeling 3 is het vooral een wedstrijd van de korte afstanden. Of deze ploeg op de langere afstanden volgend jaar hun mannetje of vrouwtje kunnen staan moet dan blijken.

Trainer Ton Beaufort ziet het volgend seizoen met vertrouwen tegemoet: “Zoals deze ploeg in deze wedstrijd hun estafette gezwommen heeft, doet je goed om te zien. Een enorme vechtlust in deze zwemploeg heeft ze tot hun beste prestatie gedwongen. De conclusie van deze middag zwemmen is dat alle energie die in deze ploeg gestoken is, er dubbel en dwars is uitgekomen. De zwemploeg die 40 zwemmers groot is heeft dit weekend een wereldprestatie geleverd”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×