Vrienden Marinevliegkamp: antwoorden Kamp onvolledig

De Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg (SVMV) heeft opnieuw een 12 pagina’s lang rapport aan de leden van de Vaste Kamercommissie voor Defensie gestuurd. Het gaat om een reactie op de antwoorden van minister Kamp op 77 kamervragen. Die werden gesteld naar aanleiding van de drie onderzoeken naar een mogelijke toekomst voor de Orion-patrouillevliegtuigen en Marinevliegkamp Valkenburg.

De SVMV signaleert dat Kamp zich er met een Jantje van Leiden van afmaakt. “De antwoorden zijn onvolledig en soms zelfs misleidend”, aldus de stichting. Daarnaast zou het ook nog ontbreken aan (financieel) goed onderbouwde alternatieven voor de luchtverkennings-capaciteit van de Kustwacht in Nederland en op de Antillen.

In de begeleidende brief roept de SVMV de politiek ook op om “op correcte wijze” te komen tot definitieve keuzes met betrekking tot de Orions en Valkenburg. “Besluiten op basis van concrete feiten en niet als gevolg van zijdelings overleg in achterkamertjes”, zegt de SVMV.

Advertentie

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×