Hbo-studenten theologie verder aan universiteit Leiden

Studenten theologie aan de Christelijke Hogeschool Ede kunnen voortaan doorstromen naar de masteropleiding godgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Beide instellingen zijn daartoe een samenwerking aangegaan, meldden ze dinsdag. De Christelijke Hogeschool Ede leidt op tot bachelor theologie. Studenten die dat diploma hebben behaald, kunnen vanaf 1 september na een schakelprogramma van ruim een jaar in Leiden verder studeren. Na de eenjarige masteropleiding krijgen ze toegang tot een van de tweejarige predikantsopleidingen, onder meer die van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

De faculteit der godgeleerdheid van de Vrije Universiteit in Amsterdam sloot eerder soortgelijke overeenkomsten met haar fusiepartner, de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle, en de NBI-Hogeschool voor Theologie in Utrecht. De VU blijft predikanten opleiden voor de PKN, hoewel ze niet tot de drie erkende predikantsopleidingen (Leiden, Utrecht, Kampen) behoort.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×