Minder aanrijdingen door intensieve verkeerscontroles

Intensieve verkeerscontroles verbeteren de veiligheid in het verkeer. Dit concludeert de politie in Leiden – Noord. Er deden zich in de eerste drie maanden van dit jaar in Leiden – Noord minder aanrijdingen met en zonder letsel voor dan in de eerste vier maanden van 2003. De politie schreef dit jaar bij verkeerscontroles een groot aantal bekeuringen uit voor snelheid, alcohol, rood licht en opgevoerde bromfietsen. De politie blijft dan ook controleren. Bij een grote verkeerscontrole in Leiden – Noord schreef de politie woensdagochtend 30 bekeuringen uit voor opgevoerde bromfietsen, met een bromfiets door het rood licht rijden of voor niet werkende remmen.

Bij een snelheidscontrole diezelfde ochtend op de Oegstgeesterweg hield de politie 19 automobilisten staande die de maximumsnelheid van 50 km/h. overschreden. De door de lasergun hoogst gemeten snelheid lag bij 90 km/h. De snelheidsovertreders kregen een bekeuring.

Over de eerste drie maanden van dit jaar bekeurde de politie bij dit soort controles al 270 weggebruikers voor het negeren van rood licht. 2.000 weggebruikers kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/h. De politie zette daarvoor de radarauto, de lasergun en flitspalen in. Voor het rijden onder invloed kregen 34 weggebruikers een proces-verbaal. Van 10 van deze weggebruikers vorderde de politie het rijbewijs in omdat zij tot meer dan 570 ug/l. kwamen. Dik boven de limiet van 220 ug/l.

Het aantal aanrijdingen over de eerste drie maanden van dit jaar daalde sterk met die van de eerste vier maanden van 2003. Gebeurden er toen nog 31 aanrijdingen met letsel, dit jaar daalde dit aantal tot 8. Ook het aantal aanrijdingen zonder letsel daalde van 107 in 2003 naar 51 dit jaar. De politie denkt dat dit mede te danken is aan de verkeerscontroles. Reden genoeg voor de politie van Leiden – Noord om door te gaan met hun inspanning het verkeer nog veiliger te maken.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×