Naturalis gratis toegankelijk tijdens museumweekend

Museum Naturalis is tijdens het museumweekend op 17 en 18 april gratis toegankelijk. Er zijn vele activiteiten, die het bezoek de moeite waard maken. In de Oerparade-zaal kan jong en oud tussen 12.00u en 16.00u luisteren naar verhalen over het hart en over dino’s. De verhalen worden om de beurt gehouden op zaterdag en zondag.

Museummedewerkers leggen aan de hand van modellen en testjes van alles uit over het hart.Een andere medewerker van Naturalis vertelt over dinosauriërs. Hoe worden dinosauriërs opgegraven, geprepareerd en opgezet? Er zijn ook dinosauriërfossielen om aan te raken.

Op zaterdag kan iedereen van 13.30u tot 16.30u vondsten uit de natuur laten analyseren in de studiezaal van het Natuur Informatie Centrum (NIC). Het thema van deze middag is botten. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in dit thema, maar geen vondst hebben meegebracht, zijn welkom. Om 14.00 uur vertelt de heer Van den Hoek Ostende, conservator Paleontologie, over het onderzoek aan fossiele botten. Hoe herken je fossiele botten? Wat kun je eraan zien? En van welke dieren zijn ze geweest?

Op zondag kunnen bezoekers tussen 11.00u en 16.00u elk heel uur in het auditorium komen luisteren naar een lezing over het museum. Zowel de permanente als (toekomstige) tijdelijke tentoonstellingen zullen in deze interactieve presentatie aan de orde komen. Na 20 minuten is er nog de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×