Enkele deelneemsters van Groen-Wit in actie. (Foto: Rob Beurse).

Acrogymnastiek op nationaal niveau in de Vijfmeihal

Komend weekend worden in de Vijfmeihal de plaatsingswedstrijden gehouden voor het Nederlands Kampioenschap Acrogymnastiek. Beide dagen zal er van ’s morgens 09.00 tot 18.00 uur schitterende acrogymnastiek te zien zijn van hoog nationaal niveau. Aan deze wedstrijden wordt onder meer deelgenomen door leden van de organiserende vereniging Groen-Wit. Acrogymnastiek is een vorm van acrobatisch turnen. Dames en heren zullen in duo’s, trio’s en mixed vormen strijden om een felbegeerde plaats voor de Nederlandse kampioenschappen die in juni worden gehouden.

De deelnemers moeten zich onderscheiden in een creatieve combinatie van acrobatische standen en vloeroefeningen op basis van verrassende choreografieën en ondersteund door muziek. Er nemen in totaal ruim 180 leden van meer dan 25 verenigingen uit het hele land aan deel.

Het is voor het eerst dat Leiden gaststad is voor deze tamelijk nieuwe sporttak van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). R.K. Gymnastiek- en Volleybalvereniging Groen-Wit heeft de organisatie van dit unieke sportieve evenement op zich genomen.

Kaarten zijn vooraf per e-mail te bestellen via tweede-secretaris@groen-wit.nl of telefonisch op 071 5149217. Op 17 en 18 april zijn kaarten vanaf 8.30 uur verkrijgbaar aan de Vijfmeihal, Boshuizerlaan 9 in Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×