Legionellabesmetting bij LUMC

Op de gesloten afdeling Hematologie van het LUMC is vorige week tijdens een routinecontrole een verhoogde concentratie van de legionellabacterie aangetroffen. Dat is vandaag bekendgemaakt, zo meldt RTV West. De legionellabacterie kan de veteranenziekte veroorzaken, die longontsteking tot gevolg kan hebben.

Twee delen van de afdeling zijn per direct gesloten. Uit voorzorg zijn kranen en douchekoppen verwijderd. Patiënten kunnen hierdoor niet douchen en normaal naar het toilet op de afdeling. Inmiddels zijn alle leiding doorgespoeld met waterstofperoxide. Tests moeten uitwijzen of de afdeling weer legionellavrij is.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×