JOVD: "SP vervalt in populistische uitspraken"

De Leidse afdeling van de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, vindt dat de SP “vervalt in populistische uitspraken, die vrijblijven van enige weloverwogen toekomstvisie”. Dat zeggen de jongeren naar aanleiding van de taak- en efficiencydiscussie in de gemeenteraad. Door te stellen dat grote prestigieuze projecten worden gevrijwaard van besparingen, en de klappen vallen bij de zwaksten, toont SP-voorman Paul Day dat zijn partij zich niet realiseert dat het aanpakken van de economische problemen een veel groter en langer werkend positief effect heeft op de positie van zowel de sterkeren als de zwakkeren in de samenleving, vindt de JOVD.

Day zou vergeten dat de grote prestigieuze projecten juist voor meer werkgelegenheid kan zorgen in Leiden. Hierdoor zouden dan minder mensen gebruik hoeven maken van sociale voorzieningen, waardoor de voorgenomen bezuinigingen spontaan ontstaan, zonder dat de burgers er de dupe van worden, zo voorspelt de jongerenorganisatie.

“Uiteraard is het logisch dat de SP in Leiden wil scoren bij de burgers en dergelijke uitspraken zijn dan een makkelijke manier”, meent Soler Berk, voorzitter van de JOVD Leiden. “Het klinkt namelijk heel terecht wat Paul Day zegt. Als je echter even nadenkt over wat zijn uitspraken op de lange termijn inhouden, kom je tot de conclusie dat hij daar niet bij stil heeft gestaan. Hij lijkt met zijn uitspraken niet verder de kijken dan de volgende verkiezingen”. De JOVD denkt dat Day mensen die op hem hebben gestemd tekort doet.

Dinsdagavond besluit de gemeenteraad over de voorgenomen bezuinigingen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×