GroenLinks kritisch over openbaarmaking wachtgelden

GroenLinks heeft het college van B&W dinsdagavond gevraagd of de gegevens die aan het Leidsch Dagblad zijn verstrekt over de wachtgelden die verschillende oud-bestuurders van Leiden nog steeds ontvangen, wel zo gespecificeerd hadden moeten zijn. Raadslid Yvonne van Delft vroeg zich namens de GroenLinks-fractie af of de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) die nauwkeurige informatieverstrekking verplicht stelt. Dat bleek niet het geval. Het college besloot zelf om de bedragen die de oud-wethouders Tesselaar, van Rij, Laurier en Pechtold nog van Leiden ontvangen tot op de cent nauwkeurig naar buiten te brengen. Van Delft vindt dat een ‘ernstige schending van hun privacy’.

Burgemeester Lenferink wees er vervolgens op dat tegenwoordig steeds meer openheid wordt betracht als het gaat over topinkomens in het bedrijfsleven. Het college heeft geoordeeld dat dat dan ook bij het openbaar bestuur kan.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×