‘Muziek in de Wijk’ in centrum van Leiden

Op zaterdag 8 en 15 mei a.s. zal in de historische binnenstad van Leiden een groots muziekfestival worden gehouden met als motto ‘Muziek in de Wijk’.Van 12.00 – 16.30 uur wordt op 36 locaties live-muziek ten gehore gebracht.

Deze unieke combinatie van muziek, handel en wandel maakt een bezoek aan Pieters- en de Pancraswijk, die wordt georganiseerd door de stichting ‘Kunst in de Wijk’, tot een bijzondere gebeurtenis.

Het festival vindt plaats in locaties gelegen in pittoreske straten en stegen, langs prachtige grachten, wateren en in vele monumentale gebouwen zoals de markante Hooglandsekerk, de Hortus botanicus, het Gravensteen, d’Oude Universiteitsbibliotheek a/h Rapenburg en de Burcht.

Op de Burcht, in kerken, winkels, bedrijven en in historische panden zullen op de beide dagen meer dan 70 gerenommeerde ensembles en veelbelovende musici ondermeer afkomstig van conservatoria en de Muziekschool Leiden en omstreken musiceren. Bezoekers aan de stad Leiden maken op 8 en 15 mei kennis met een gevarieerd muziekaanbod. Van Klassieke muziek tot Jazz, van smartlappen tot experimenteel werk. In het repertoire zal geen enkele muziekvorm ontbreken.

Te beluisteren zijn onder andere: Show- en Marchingband K&G (meermalen wereldkampioen), Middeleeuwse Volksmuziekgroep ‘Halewijn’ van het Themapark ‘Archeon’, de groep ‘Matiz’ met de bekende soliste Carolien Devilee, die ondermeer sefardische muziek ten gehore brengt, ‘De Rivermen- band’op het Stadhuisplein en vele koren en groepen van hoog niveau.

Er is een programmaboekje voor het muziekfestival uitgebracht dat gratis verkrijgbaar is bij de Hortus Botanicus aan het Rapenburg, de VVV-winkel aan de Stationsweg 2d en de deelnemende overheidsgebouwen, kerken, galeries en winkeliers. De verschillende locaties waar ‘Muziek in de Wijk’ zich (letterlijk) afspeelt zijn herkenbaar aan het deelnemersvignet.In het programmaboekje staan verschillende aanbiedingen. Op vertoon van het programmaboekje kan er éénmalig gratis geparkeerd worden op het parkeerterrein aan de Haagweg waar het vervoer per shuttlebus van en naar het centrum van de stad start. Ook is op verschillende locaties tegen gereduceerde prijzen koffie/thee verkrijgbaar.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×