Leidse musicalsterren genomineerd

Leidenaren Marcel Jonker en Giovanni Kemper uit The Lion King zijn genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Awards 2004. Marcel Jonker (27 jaar) vertolkt de rol van het wrattenzwijn Pumbaa en is genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical Productie. Giovanni Kemper (12 jaar) is te zien als jonge Simba en is genomineerd voor de Nashuatec Musical Award voor Aanstormend Talent. Maandag 10 mei zullen de prestigieuze awards worden uitgereikt tijdens het Musical Awards Gala in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Het gala zal rechtstreeks worden uitgezonden door RTL4 van 20.30 tot 22.30 uur.

Marcel Jonker was onder meer te zien in Greace The Musical en Fortuna’s Wedding op de Parade 2002. Daarnaast in televisieseries als Toen Was Geluk Heel Gewoon en Gemeentbelangen. Het jonge talent Giovanni Kemper was te zien in onder meer de musicals Miss Saigon en Oliver! en momenteel volgt hij de vooropleiding aan de dansacademie van Lucia Marthas.

The Lion King ontving daarnaast nog vier nominaties voor de John Kraaijkamp Musical Awards 2004. Hein van der Heijden (Scar) werd genomineerd voor Beste Mannelijke Hoofdrol, Laus Steenbeeke (Zazu) werd genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol, Nomvula Dlamini (Rafiki) werd genomineerd voor Beste Vrouwelijke Bijrol en Julie Taymor (regisseur) werd genomineerd voor Beste Creatieve Prestatie.

Disney’s The Lion King ontving wereldwijd ruim 15 miljoen bezoekers en dertig internationale onderscheidingen waaronder zes Tony Awards. Het beroemde duo Elton John en Tim Rice verzorgden samen met de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M de muziek en liedteksten voor The Lion King, waaronder de hits ‘Can You Feel the Love Tonight’, ‘Hakuna Matata’ en ‘Circle of Life’. The Lion King is een coproductie van Disney Theatrical Productions en Joop van den Ende Theaterproducties.

The Lion King is vanaf 19 maart 2004 acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater te Scheveningen ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van dit theater. Hoofdrolspeler Etiënne Poeder is een nieuw talent, ontdekt tijdens een van de audities voor de Lion King School die door Joop van den Ende Theaterproducties speciaal voor deze productie werd opgericht. Maar liefst 3500 auditanten deden een poging voor een rol in The Lion King.

Voorstellingen

di. t/m zo. 20.00 uur / matinee za. & zo. 14.00 uur. Kaarten: TopTicketLine 0900 – 300 5000 (45 cpm) / www.thelionking.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×