Zorg en Zekerheid introduceert regeling voor oudere huisarts

Om het tekort aan huisartsen terug te dringen introduceert zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid uit Leiden een gunstige regeling voor “oudere” huisartsen. Hierdoor hoopt de zorgverzekeraar dat deze huisartsen besluiten langer door te blijven werken. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 40% van de huisartsen binnen tien jaar wil stoppen met zijn praktijk. Een opvolger voor de stoppende huisarts is vaak moeilijk te vinden. Hierdoor ontstaat de komende jaren naar verwachting een oplopend tekort aan huisartsenzorg.

De zorgverzekeraar heeft daarom een zogenoemde seniorenregeling ontwikkeld. Van de stoppende huisartsen heeft namelijk 80% aangegeven onder bepaalde voorwaarden langer door te willen werken. Het niet meer hoeven doen van avond-, nacht- en weekenddiensten is één van de belangrijkste voorwaarden. De diensten worden door de huisartsen namelijk als zwaar ervaren.

De seniorenregeling houdt dan ook in dat oudere huisartsen een financiële bijdrage krijgen om zo hun avond-, nacht en weekenddiensten eenvoudiger te kunnen laten waarnemen. Zij hoeven zelf dergelijke diensten dus niet meer te draaien. De verwachting is dat veel huisartsen hun praktijk hierdoor langer kunnen voortzetten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×