Burgemeester Lenferink liet op de Breestraat zijn Body Mass Index (BMI) berekenen. 1.83 meter en 93 kilo... oeps... iets te zwaar. Lenferink: "Zonder ambtsketen is het precies goed." (Foto's: Chris de Waard, Raymond Harper en Reinoud Verweij van L.S.V Minerva).

Eerste Leidse Koninginnedag Lenferink

Koninginnedag begon in Leiden rond 8.45 uur met het hijsen van de Leidse en de Nederlandse vlag op het Stadhuisplein. Aansluitend vond er een korte bijeenkomst plaats in de burgerzaal waar voorzitter Bert van der Velde van de Vereniging Koninginnedag Leiden (VKL) en burgemeester Lenferink het woord tot de aanwezigen richtten. Van der Velde memoreerde dat hij nu voor het derde achtereenvolgende jaar met een nieuwe burgemeester Koninginnedag vierde. “Een traditie die we maar snel weer moeten afschaffen,” vond Lenferink op zijn beurt.

Vervolgens maakten het bestuur van de Vereniging Koninginnedag Leiden samen met burgemeester Lenferink een rondgang langs de activiteiten in het centrum en in de Professoren- en Burgemeesterswijk. Bij Minerva werden de prijzen uitgereikt van een tekenwedstrijd. Op het Stadhuisplein werden aansluitend de winnaars het het Jeugd muziekconcours ‘Het Gouden Petje’ bekendgemaakt. Daarna volgde nog een rondvaart door Leiden.

In verband met het 38e lustrum had Minerva een tekenwedstrijd georganiseerd met als thema ’teken Prinses Amalia in het Zomerpaleis’. Via Leidse scholen werden ruim 800 tekenvellen uitgedeeld, er kwamen er zo’n 700 terug. De uitslag was dus op koninginnedag:

Voor de groepen 1 en 2 was er eigenlijk geen prijs, maar omdat er zoveel kinderen toch mee hadden gedaan, besloot Minerva om voor de kleinsten toch één prijs uit te delen. Die ging naar David Landheer.

Groep 3 en 4:
1e Lars Kimpel
2e Leonie Hoogenboom
3e Dewi de Bont

Groep 5 en 6:
1e Mike van Doesburg
2e Pieter Kasteleyn
3e Astrid Martirossian

Groep 7 en 8:
1e Hanke Wiegers
2e Jessamine Slingerland
3e Patrick Laterveer

Tussen de ruim 600 standplaatsen van de kindervrijmarkt stonden de 59 deelnemers van het Gouden Petje. Zij werden beoordeeld door de jury en de winnaars kregen ’s middags op het Stadhuisplein hun prijzen uitgereikt.

Winnaars Gouden Petje:

6-10 jaar:
1e Olfje v/d Klein (viool)
2e Heleen Labuschagne (cello)
3e Nadine Wijshoff (klarinet)

11-15 jaar:
1e Marijke Boomen (blokfluit) niet op foto, ze was niet bij de uitreiking
2e Leonieke Blauwgeers (contrabas) & Meia Broekmans (viool)
3e Josse en Remy van Dobben de Bruijn (saxofoon & trombone)

Leiden koninginnedag uitschot


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×