VVD stelt vragen over extremistische boekenserie

De VVD-fractie in Leiden stelt het College vragen over de boekenserie ‘De weg van de moslim’. De beruchte, extremistische boeken werden onlangs breed uitgemeten in de media, vanwege uitspraken over het doden van homoseksuelen en het slaan van vrouwen. Aanleiding voor de VVD om vragen te stellen is de uitgeverij van de boeken, die in Leiden gevestigd is. Het gaat om Uitgeverij Project Dien. De VVD wil weten of het College op de hoogte is van het feit, dat de boeken in Leiden werden uitgegeven.

Ook vraagt de partij of het College beschikt over gegevens, waaruit zou blijken dat deze uitgeverij andere extremistische publicaties uitgeeft of extremistische activiteiten ontplooit. Ten slotte vraagt de VVD aan het College of het van plan is om maatregelen te gaan nemen tegen de uitgeverij.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×