Fietsen langs HSL-tracé

Met ingang van zaterdag 8 mei – Landelijke Fietsdag – is het mogelijk langs grote delen van het HSL-tracé en het A4-tracé te fietsen. Routes met een uitvoerige beschrijving van de werkzaamheden maken er een zeer leerzame fietstocht van. Vanwege de Landelijke Fietsdag is het Informatiecentrum HSL-A4 speciaal geopend op zaterdag 8 mei van 9.00 tot 14.00 uur.

De werkzaamheden aan de HSL-Zuid en de A4 vorderen gestaag. Vanaf de openbare weg en de fietspaden zijn de vorderingen en soms de werkzaamheden goed te volgen. Evenals vorig jaar is er ook in 2004 een fietstocht samengesteld. Belangstellenden kunnen de nieuwe routes vanaf zaterdag 8 mei rijden. In het informatiecentrum is de route dan beschikbaar.

Langs het HSL en A4-tracé is een korte route (circa 20 km) en een lange route (ca 35 km) beschikbaar. Er zijn ook fietsroutes beschikbaar voor fietstochten naar Rotterdam. Zoveel mogelijk fietsen de mensen dan langs delen van het HSL-tracé. Vanzelfsprekend is veel informatie opgenomen over de werkzaamheden die de mensen zien.

Traditiegetrouw is het Informatiecentrum HSL-A4 open op de eerste woensdagavond van de maand. Op woensdag 5 mei is er om 19.00 uur een instaprondleiding waaraan iedereen kan deelnemen. Het onderdeel van de HSL-Zuid tussen het Hollands Diep en de grens met België staat dan centraal. Ook de bouw van de spoorbrug over het Hollands Diep – een zeer groot kunstwerk – komt dan uitvoerig aan de orde.

Het informatiecentrum HSL-A4 is gemakkelijk te bereiken. Het staat heel dicht bij afslag 6 van de A4. Ook via de N446 is het centrum eenvoudig bereikbaar.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×