Vijftiende Rond de wereld in één nacht

In de nacht van 19 op 20 mei organiseert de Stedenband Leiden-Juigalpa samen met het Haagse SIS en het COS Haaglanden het evenement ‘Rond de wereld in één nacht’. Het gaat om een nachtelijke wandeltocht tussen Leiden en Den Haag. De tocht heeft een lengte van 23 kilometer en gaat door bossen, duinen en langs het strand.

De wandeling start rond middernacht bij het Museum van Volkenkunde in Leiden, waar burgemeester Lenferink het startschot zal geven. De wandelaars eindigen rond 7.00u bij het Museon in Den Haag. Voor deze speciale gelegenheid opent Volkenkunde ’s avonds haar deuren.Tot 23.30u kunnen de wandelaars een kijkje nemen in het museum.

Deelnemers aan de tocht betalen 10 euro, inschrijven kan op de avond zelf. Meer info op www.sis.denhaag.org.

Voorheen stond de wandeling in het teken van de Nicaraguaanse stad Juigalpa (De nacht van Juigalpa). Zowel Leiden als Den Haag heeft een speciale band met deze stad. Dit jaar wordt de tocht voor het eerst georganiseerd in samenwerking met het COS (Centrum voor Internationale Samenwerking) en wordt voor meerdere lokale en regionale initiatieven op het gebied van Internationale Samenwerking aandacht gevraagd. De tocht ademt dit jaar dan ook de sfeer van verschillende werelddelen uit. Bij de start in Leiden staat de Nicaraguaanse stad Juigalpa centraal.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×