Zaterdag open dag Procincie Zuid-Holland

Aanstaande zaterdag nodigt de Provincie Zuid-Holland alle Zuid-Hollanders uit om langs te komen op het provinciehuis in Den Haag. Voor en jong en oud wordt een leuk en interessant programma aangeboden. Centraal op deze open dag staat het thema Veiligheid. Daarnaast is er een themamarkt, een filmhuis, een kinderhoek, zijn er drie debatten waarin jongeren met statenleden in discussie gaan, worden er rondleidingen door het provinciehuis gegeven, geven skaters skateshows en kan men genieten van theater en muziek uit Zuid-Holland. De open dag in het provinciehuis aan het Haagse Malieveld is vrij toegankelijk.

De Statenzaal van het provinciehuis is geheel gewijd aan het thema Veiligheid. De provincie doet veel meer op dit gebied dan veel mensen denken. In de Statenzaal krijgen de inwoners van Zuid-Holland voor de eerste keer de mogelijkheid om een (demonstratieversie) van de risicokaart van Zuid-Holland te bekijken. Daarnaast wordt informatie gegeven over sociale veiligheid, kustveiligheid, zwemwater en openbare orde en veiligheid.

De centrale hal van het provinciehuis is ingericht als themamarkt. Hier staan de stands van alle andere thema’s waar de provincie zich mee bezig houdt: samenleving en cultuur, natuur, milieu en water, economie en werk, verkeer, ruimtelijke ordening en gebiedsgericht werken. Ook over de provinciale bibliotheek wordt uitleg gegeven. Op het podium in de centrale hal wisselen muziek en theater uit Zuid-Holland elkaar af.

Op de open dag vinden in totaal drie debatten plaats tussen jongeren en statenleden van Provinciale Staten van Zuid-Holland. Er wordt gediscussieerd over de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, jeugdcriminaliteit en jeugdvoorzieningen. Ook is er gelegenheid om deel te nemen aan rondleidingen door het provinciehuis. Zo kan men onder andere een kijkje nemen in de kamers van de Gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin. In het filmhuis worden films getoond over onder andere Deltanatuur en de Brede School. In het Grand Café van het provinciehuis staan de stands van Toerisme en de muskusrattenbestrijders. Voor de kleintjes is er een kinderhoek.

Op het binnenplein van het provinciehuis kan men genieten van skateshows door jongeren op een halfpipe. Zij worden muzikaal ondersteund door een rapper. Tevens is er een straattheater, worden hondendemonstraties gegeven en is er informatie over recreatie in Zuid-Holland. Ook voor advies over Europa en de Europese verkiezingen zit u buiten goed.

Iedereen is van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de open dag. Koffie en thee staan klaar.

Programma 15 mei

Tijd Activiteit Plaats

10.00 – 10.10 Opening Commissaris van de Koningin Centrale hal

10.15 – 10.30 Jeugdtheaterschool Zuid-Holland Centrale hal

10.30 – 11.00 Demonstratie hondentraining Buiten, plein

10.45 – 11.00 Muziekoptreden Quallofill Centrale hal

11.00 Start rondleidingen Centrale hal

11.00 – 11.20 Straattheater Buiten, plein

11.30 – 11.45 Jeugdtheaterschool Zuid-Holland Centrale hal

11.30 – 12.00 Demonstratie hondentraining Buiten, plein

12.00 – 12.20 Straattheater Buiten, plein

12.15 – 12.30 Muziekoptreden Kayu Centrale hal

12.30 – 13.00 Debat ’onderwijs-arbeidsmarkt’ Koffiekamer

13.00 – 13.15 Rapper Maximus Prime,

skate-demonstratie Outlawz Buiten, plein

13.00 – 13.30 Muziekoptreden Kayu Centrale hal

13.30 – 14.00 Demonstratie hondentraining Buiten, plein

14.00 – 14.30 Debat ‘Jeugdcriminaliteit’ Koffiekamer

14.30 – 14.45 Rapper Maximus Prime, skate-demonstratie Outlawz Buiten, plein

14.45 – 15.00 Muziekoptreden Quallofill Centrale hal

15.00 – 15.30 Debat ‘Jeugdvoorzieningen en vrije tijd’ Koffiekamer

15.45 Prijsuitreiking prijsvraag Centrale hal

15.45 – 16.00 Afsluiting met rapper Maximus Prime Centrale hal

Provinciehuis 10.00-16.00 uur
Zuid-Hollandplein 1 (bij het Malieveld)
op loopafstand van Den Haag CS of neem
tram 1 (halte Dr. Kuyperstraat) of bus 67, 88 of 90

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×