Wethouder Van der Sande plakte woensdagmiddag de eerste sticker. (Foto's: Gerard Ligtvoet).

Stickeractie op glasbakken

Wethouder Rogier van der Sande plakte gistermiddag de eerste informatieve sticker op een glasbak aan het Diamantplein in Leiden Zuid-West. Op de sticker staat wat wèl en wat nièt in de glasbak mag. De sticker is binnenkort op alle glasbakken in de Hoge en Lage Mors te zien en wordt gesubsidieerd door de Stichting Promotie Glasbak. Het gebeurt nog te vaak dat het glas niet goed op kleur wordt gescheiden of dat er ‘fout’ glas zoals TL-buizen in de glasbak word gegooid.

De sticker is ontwikkeld in het kader van het project Leerwijk. Dit project stimuleert het scheiden van afval. De Mors is uitgekozen als Leerwijk. Samen met bewoners bekijkt de gemeente of afval nog beter gescheiden kan worden. In de Mors proberen gemeente en bewoners verschillende initiatieven uit en beoordelen deze op hun effect. Uiteindelijk is het de bedoeling dat succesvolle acties ook in de rest van de stad doorgevoerd worden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×