Cock Lafeber overhandigt twee fietstakels aan Bram Pater van de werkgroep Stedenband. V.l.n.r. Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer (Leefbaar Leiden), Bram Pater, Cock Lafeber een medewerker van de Buurtwerkmaatschappij. (Foto: Gerard Ligtvoet).

Leidse fietsen voor Polen

Donderdagmiddag overhandigde Cock Lafeber (tweede van rechts) van de Buurtwerkmaatschappij aan de Middelstegracht twee fietstakels aan Bram Pater (tweede van links) van de werkgroep Stedenband Leiden – Toruñ. Samen met Lafeber heeft Pater een plan opgesteld voor een reparatiewerkplaats voor fietsen in de Leidse zusterstad.

Leefbaar Leiden-raadslid Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer stelde het fietsenproject onlangs aan de orde bij wethouder Van der Sande. Via het fietsenproject wil de stichting stedenband Leiden-Torun werklozen in die stad een zinvolle bezigheid geven. De fietsenwrakken die door de gemeente worden verwijderd en die niet door de eigenaren worden opgehaald, kunnen voor hergebruik worden vervoerd naar Torun. De Wethouder heeft zijn medewerking toegezegd en overhandigt maandag al de eerste fietsen.

Inmiddels heeft de gemeente Toruñ ruimte beschikbaar gesteld voor opslag, reparatie en een kantoort. Ook is er inmiddels een vrijwilliger die in Toruñ voor de coördinatie gaat zorgen.

Advertentie

Leiden torun


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×