(Foto: Yvonne van de Ven)

Dierentuin in de Leidse Schouwburg

Introdans Ensemble voor de Jeugd kruipt, fladdert en krioelt op zondag 23 mei over het podium van de Leidse Schouwburg in de voorstelling Beestjes. Iedereen vanaf 6 jaar herkent direct de tortellende duif, het haantje de voorste en de glibberige hagedis.

Van de populaire Spaanse choreograaf Nacho Duato is Ucelli te zien, een ballet met dansers die vogels imiteren. Artistiek leider Ton Wiggers tekent voor het komische Insekt, terwijl in David Parsons’ Instinct een gorilla als inspiratie voor een schitterende pas-de-deux tussen twee mannelijke dansers dient. Van choreograaf Patrick Delcroix is Lézarder te zien, een ballet met een klimwand als spannend decor. Robert Battle sluit de rij met Feast, dat hij speciaal voor deze voorstelling heeft gemaakt.

De voorstelling begint om 14.30u.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×