Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding

De politie heeft zaterdagavond een 23-jarige fietster uit Rijnsburg aangehouden wegens het onder invloed van alcohol veroorzaken van een aanrijding. De vrouw fietste over de Marnixstraat en hield onvoldoende rechts. Daardoor ontstond er een aanrijding met een 31-jarige bromfietser uit Leiden. Deze man werd met letsel aan een schouder overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

De vrouw bleek onder invloed te zijn van alcohol en verzette zich tegen haar aanhouding. Enkele omstanders, waaronder een vriend van de vrouw, wilden voorkomen dat de vrouw werd meegenomen naar het bureau en pakten haar beet. Ook probeerde de man een hond aan te zetten om de agenten te bijten. Toen de hond inderdaad richting de agenten kwam, gebruikten zij pepperspray om de hond op afstand te houden. De vrouw werd meegenomen en overgebracht naar het ziekenhuis waar een bloedproef werd genomen om het alcoholgehalte vast te stellen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×