LVP organiseert Leiden-A-Live

Aanstaande zaterdag organiseert de Leidse Vereniging van Popmuzikanten (LVP) voor de vijfde keer Leiden-A-Live. Dit eerste lustrum zit vol bands en speciale acts. Het programma is erop gericht om aanstormende bands in de spotlight te zetten.

SUN
Deze piepjonge honden brengen een fijne mix van Crosby, Stills, Nash, Young,Tom Waits, The Beatles, The Rolling Stones en Dylan. Oftewel mooie retrogitaarpop en een meer dan waardig begin van het festival.

EL SHIT
Compromisloze stress-metal van het (eveneens erg jonge) Groningse trio ElShit, dat heel binnenkort een nieuw album zal uitbrengen en onlangs nog desupport voor Soulfly en The Textures verzorgde. Getriggerde drums, explosiefgitaargeweld, getergde stemmen, functionele bas, en niet geheelonbelangrijk: Het GROOVED, Het SWINGT, Het WRINGT en je hebt meteen zin omde moshpit in te duiken. Inspiratiebronnen: Meshuggah, Fear Factory,Machinehead, Korn, Devin Townsend.

DOLLYGRIP
Soms dromerig, soms heavy, maar vooral mooie liedjes. De vrolijke koortjesen meezingbare refreintjes worden gecontrasteerd door de soms watzwaarmoedige teksten, wat een mooie balans geeft. Hun inspiratiebronnen:Pavement, Sonic Youth, Nick Drake en Coldplay. Zanger/ gitarist EelcoRomijn (finalist Grote Prijs in categorie Singer/Songwriter) heeft ons aleerder verbaasd doen staan, absoluut de moeite waard! O ja, dit jaar staanze op Parkpop, ook niet het minste festival.

ILLICIT
ILLICIT is een vette live hiphop/soul band. En dan heb ik het over hiphopgecombineerd met elementen uit de funk, soul en jazz. Invloeden zijn oa. TheRoots, Common en D’Angelo. En rapper/zanger ParAdoX heeft een zeldzamenatural flow waar we nog weinig andere nederlandse rappers op hebben kunnenbetrappen. De songs zijn knappe composities die inhoudelijk en muzikaalvolop te melden hebben. Speelden eerder op bevrijdingspop Utrecht en staandit jaar op North Sea Jazz. Gelukkig staan ze eerst bij ons.

KHARMAKICK
Onder de noemer New Eighties Pop maakt Kharmakick een pittige, feelgood mixvan dance, pop, new-wave rock en funk. De muziek is geïnspireerd door bandsals Duran Duran, Prince, The Clash en Daft Punk. De demo komt regelmatiglangs op 3FM en KinkFM en belooft veel goeds voor de toekomst.

THE SKIDMARKS
Sixties garage punk rock ’n roll. Hun nieuwe CD “till the last one’s gone”,werd onlangs gepresenteerd in Paradiso en klinkt al even goed als de tweeeerder uitgebrachte cd’s. Speelden eerder op Lowlands en in hetvoorprogramma van Danko Jones.

CLUB POPULAIR
Dit DJ collective brengt Hiphop, Dancehall en R&B. Voor de tweede keerwerken ze samen met de LVP, en ook dit keer wordt de beroemde Slush Puppymachine weer uit de kast getoverd. Altijd vet & niet mager.

TITTY TWISTER ROCK CLUB
Hoewel in den lande nog steeds massale houseparty’s worden gegeven, is deliefhebber van echte muziek gedoemd tot het bezoeken van bikercafe’s enschuurfeesten. Voor hem nooit eens een mooi aangekleed feestje met dj’s,vj’s en special act’s. De Titty Twister brengt daar nu verandering in. “Fromdusk ’till dawn” kan een ieder genieten van rock, metal, stoner, electro,pop en new-wave.

Verder is onder andere beat-dichter Jaap Montagne aanwezig en nog een aantal spannende verassingsacts. De presentatie ligt in handen van gemeentelijk voorlichter Fons Delamarre. Leiden-A-Live vindt plaats bij Q-BUS aan de uiterstegracht 142 in Leiden. Kaarten kosten aan de deur EUR 7,50; er is geen voorverkoop. De deuren worden om 20.00u geopend.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×