Negen aanhoudingen na handel in drugs

De Politie Hollands Midden heeft deze en vorige maand in totaal negen personen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. In vijf woningen in Leiden werden huiszoekingen verricht waarbij verdovende middelen werden aangetroffen. De politie onderzocht de handel in verdovende middelen door bewoners van woningen in De Kooi en in Leiden-Zuid. Dat onderzoek leidde begin april tot doorzoekingen in de woningen. De politie trof een hoeveelheid cocaïne, XTC-pillen en een hennepkwekerij aan. De hoofdbewoners, een 36-jarige vrouw en een 36-jarige man, zijn aangehouden. De politie nam behalve de drugs ook een personenauto en 5.000 euro in beslag. Later werden bij verschillende huiszoekingen nog zeven mensen aangehouden in verband met de vondst van cocaïne.

Naar aanleiding van deze aanhoudingen is er een vervolgonderzoek ingesteld naar de omvang van de handel. Uit dit onderzoek is gebleken dat de verdachten verdovende middelen, voornamelijk cocaïne, verkochten aan zowel eindverbruikers als aan lokale dealers. Op drie andere locaties in De Kooi en Leiden-Zuid werden doorzoekingen verricht waarbij zeven personen werden aangehouden. In alle woningen werd cocaïne aangetroffen. De verdachten, vier vrouwen en drie mannen, in de leeftijd van tussen de 17 en 49 jaar, worden eveneens verdacht van handel in verdovende middelen.

Van deze negen aangehouden personen zitten er zes in voorlopige hechtenis. De rechter-commissaris heeft afgelopen maandag de voorlopige hechtenis van twee meisjes van 17 jaar geschorst. Eerder al had de Raadkamer van de Haagse rechtbank de gevangenhouding van de 36-jarige vrouw geschorst.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×