Gemeente start met plaatsing card-only parkeerautomaten

De gemeente is begonnen met het plaaten van 40 parkeerautomaten in de Leidse binnenstad die alleen geschikt zijn voor betalingen met de chipknip. Op deze manier maakt Leiden een begin met het afschaffen van parkeren met contant geld op straat. In 2007 moeten alle 146 muntautomaten in het centrum van de stad vervangen zijn door card-only parkeerautomaten. In parkeergarages en op het parkeerterrein aan de Haagweg blijft betalen met muntgeld ook na 2007 mogelijk.

De overgang naar elektronisch betalen heeft voor de gemeente als voordeel dat het risico van diefstal en vandalisme afneemt en de beschikbaarheid van de parkeerautomaten sterk toeneemt. Daarnaast daalt het veiligheidsrisico voor medewerkers van de gemeente die nu belast zijn met het legen en vervoeren van parkeergeld uit de automaten.

Er is gekozen voor een geleidelijke invoering van dit systeem, zodat parkeerders kunnen wennen aan het gebruik van de chipknip voor betaald parkeren. De 40 card-only parkeerautomaten worden zodanig door de stad geplaatst dat er altijd een muntautomaat in de buurt staat. De ervaring in Vreewijk, waar sinds januari 2003 zowel card-only parkeerautomaten als automaten geschikt voor muntgeld staan, laat zien dat geleidelijke invoering van card-only parkeren effectief is. In Vreewijk wordt inmiddels bijna de helft van het parkeergeld met de chipknip betaald.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×