Aan de oostkant van het Centraal Station van Amsterdam zullen zaterdag zeker geen treinen rijden in verband met de bergingswerkzaamheden na de treinbotsing. De Nederlandse Spoorwegen verwachten vanaf zaterdagochtend wel weer treinverkeer aan de westzijde, richting Schiphol, Haarlem en Zaandam.

Geen treinverkeer van en naar Amsterdam door groot ongeval

Aan de oostzijde van het Centraal station in Amsterdam is om 18.30 de Intercity van Utrecht naar Haarlem op een leeg treinstel gereden. Voor zover nu bekend zijn er 20 gewonden gevallen. Van hen konden er acht na behandeling naar huis, 12 zwaargewonden liggen in het ziekenhuis. Pas rond 22.00 uur, 3,5 uur na de botsing, kon een vrouw die bekneld zat uit het verwrongen treinstel worden gehaald. Of er in het meest beschadigde voorste deel van de trein nog slachtoffers zitten, is nog onduidelijk.

De treinen zijn ter hoogte van het voormalige postexpeditiecentrum op elkaar gebotst. De eerste intercitywagon is door de botsing over de locomotief geschoven en steekt de lucht in. Traumahelicopters vlogen na de treinramp af en aan om slachtoffers naar het ziekenhuis te vervoeren. Ook de brandweer is al de hele avond met groot materieel aanwezig.

Het treinverkeer van en naar Amsterdam is helemaal stilgelegd. Vanwege de veiligheid is ook de spanning van de bovenleiding gehaald. De NS verwacht dat het nog lang zal duren voordat er weer treinen kunnen gaan rijden en raadt reizigers aan om morgen, zaterdag, niet met de trein naar Amsterdam te reizen. Waarschijnlijk wordt het treinverkeer pas zondag hervat.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×