Expositie Ria van Elk in de Hortus

In de Galerie De Brasserie van de Hortus Botanicus Leiden worden exposities gehouden van werk van kunstenaars die de natuur, en de Leidse Hortus in het bijzonder, hoog in het vaandel hebben staan. Van 27 mei tot en met 11 juli is er werk te zien van Ria van Elk die zich, met de techniek van het aquarel als basis, specialiseerde in botanische tekeningen. Het merendeel van het getoonde werk is ontstaan in de Hortus botanicus tijdens workshops Botanisch Tekenen van het Hortusatelier.

Ria van Elk-Van Altena is in het Gelderse Druten geboren en heeft zich van kinds af aan al bezig gehouden met fotograferen en tekenen. Haar vader was fotograaf en vaak hielp ze met het retoucheren van foto’s. Daarmee was een basis gelegd voor het schilderen en al snel bleek haar voorliefde voor aquarelleren. Ria’s voorkeur gaat uit naar het weergeven van bloemen en andere onderwerpen uit de natuur. In de loop van de tijd veranderde haar stijl en techniek van een meer losse stijl naar de nauwkeurigheid van de botanische weergave. Tijdens de workshops van het Hortusatelier kreeg zij inzicht in de finesses van het weergeven van groeiwijze en karakter van bloem en plant.

Dit resulteerde in een aantal kleurrijke aquarellen, die met grote accuratesse gemaakt zijn. De expositie in Galerie de Brasserie is de eerste op basis van haar botanische werken. Al het getoonde werk kan worden aangekocht.

Ria van Elk-Van Altena woont en werkt in Wijchen. Haar aquarellen, die al dan niet in opdracht gemaakt zijn, zijn ook op haar website.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×