Jaarlijkse jeugdverkeersexamens van start

Aanstaande dinsdag gaan de praktische verkeersexamens voor leerlingen van (meestal) groep zeven van de Leidse basisscholen weer van start. De afgelopen maanden zijn scholen en leerlingen druk bezig geweest met het Schriftelijk Verkeersexamen en verkeerslessen. Het praktisch examen is een afsluiting van deze periode en dus voor veel kinderen een spannend moment. Verspreid over zes dagen zullen ruim 1300 deelnemers voor hun examen een route fietsen.

Afhankelijk van hun ligging zijn de basisscholen verdeeld in zes groepen. Elke groep rijdt tijdens het examen een route in de buurt van de eigen school. In die omgeving zullen kinderen ook in werkelijkheid het meest fietsen. Tijdens de laatste examendag op 9 juni rijden behalve de leerlingen ook vijf allochtone vrouwen het examen. De LWO, de gemeente en de politie bieden allochtone vrouwen ieder jaar de kans om mee te doen, met als doel het bevorderen van de verkeersveiligheid en de integratie van deze vrouwen. Veel immigranten hebben weinig tot géén fietservaring opgedaan voor ze naar Nederland kwamen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×