Diaconessenhuis wint Reanimatie Wisselbeker

Afgelopen donderdag heeft het reanimatieteam van het Diaconessenhuis Leiden de Nederlandse Reanimatie Wisselbeker voor de tweede keer op rij gewonnen. Vorig jaar kwam dit team ook als beste naar voren op het moeilijkste niveau. Dit jaar werden nog meer punten in de wacht gesleept. Zeven ziekenhuisteams uit het hele land hadden zich ingeschreven om mee te doen aan deze competitie. De reanimaties moesten uitgevoerd worden op een zeer geavanceerde reanimatiepop waarbij de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderd werd.

De competitie vond plaats op twee niveaus. Bij het lagere niveau werden de basisreanimatievaardigheden beoordeeld. Het reanimatieteam van het Diaconessenhuis toonde zijn vaardigheden op niveau twee van Advanced Life Support (ALS). Dit vereiste een groot probleemoplossend vermogen van het reanimatieteam. Al na de voorronde kwam het reanimatieteam van het Diaconessenhuis als beste uit de bus. In de finale streden drie team tegen elkaar.

De competitiesituatie van de reanimatie vond plaats in de hal van een ziekenhuis, waarbij de portier, de familie van de “patiënt” en de omstanders opgevangen en begeleid moesten worden door het reanimatieteam tijdens de uitvoer van de reanimatie. Het team wist de chaos te stroomlijnen en de communicatie met de omstanders liep goed. De technische uitvoering van de reanimatie liep perfect. Het team behaalde drie punten meer dan vorig jaar. De jury was zeer lovend.

De Open Nederlandse Reanimatiecompetitie werd georganiseerd door Venticare en Verpleegkunde Nieuws in het Jaarbeurscongrescentrum te Utrecht. De wisselbeker staat te pronken op de balie van de Intensive Care/Hartbewaking van het Diaconessenhuis.

Het reanimatieteam van het Diaconessenhuis bestaat uit de anesthesist Stefan ter Riet en de intensive care verpleegkundigen Monique van der Meer, Mireille Hensen van Uningen, Michael Bavelaar en René Rhee. Het team had zich goed voorbereid op de wedstrijd en veel avonden geoefend onder leiding van drie trainers, ook afkomstig van de intensive care afdeling van het Diaconessenhuis Leiden. Dit team verzorgt binnen het Diaconessenhuis ook de interne reanimatietrainingen waardoor het reanimatiebeleid op een zeer hoog niveau functioneert; zoals ook blijkt uit de gewonnen prijs.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×