Tientallen boetes op het water

Tijdens het pinksterweekeinde heeft de politie intensief gecontroleerd op het water. Bij een aantal vaarsurveillances in en om Leiden werd 65 keer proces-verbaal opgemaakt. De overtredingen lipen uiteen van het ontbreken van brandblussers, het niet geregistreerd varen, varen zonder (klein) vaarbewijs, overtreding toegestane snelheid, ontbreken van (voldoende) zwemvesten, dodemanskoord en jeugdige schippers die te jong waren voor het type vaartuig waarin zij voeren.

Het ging bij de te jonge schippers met name om kleine rubberboten met een buitenboordmotor van vier t/m acht pk. De nieuwe viertakt vier pk-motoren kunnen een snelheid bereiken van 20 km/uur. Het vaartuig komt daarbij deels los van het water. Kinderen tussen de 12 en 16 jaar mogen niet sneller varen dan 13 km/uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×