Waarnemend wethouder Wim de Boer volgt definitief Mohammed Rabbae op. (Foto: Chris de Waard).

Wim de Boer opvolger Rabbae

Wim de Boer is de nieuwe wethouder voor GroenLinks in Leiden. Gisteravond stemden de leden van die partij in met zijn voordracht en vanmorgen werd de ‘nieuwe’ wethouder gepresenteerd door GroenLinks-raadslid Geraldine Pieterse die de zieke fractievoorzitter Gerard van Hees verving. De Boer kondigde aan er flink tegenaan te gaan. “Tot nu toe heb ik me tamelijk ingehouden. Ik wilde niet teveel overhoop halen, omdat ik slechts waarnemer was. Nu ik weet dat ik blijf, hoeft dat niet meer”.

De Boer verving sinds december vorig jaar GroenLinks-wethouder Rabbae die een hartoperatie moest ondergaan. Op de dag dat Rabbae weer zou beginnen, 1 april, maakte deze echter bekend dat hij aftrad vanwege fouten die hij had gemaakt bij DZB. De Boer werd bereid gevonden hem wat langer te vervangen en volgt hem nu dus ook officieel op voor de rest van deze collegeperiode.

Wim de Boer vertelde vanmorgen dat hij drie zaken heeft afgewogen alvorens zich bereid te verklaren om nog twee jaar in Leiden te blijven. “Ik moest het leuk vinden, het idee hebben dat ik een zinvolle rol kan spelen in Leiden en ook wilde ik me ervan verzekeren dat ik na mijn wethouderschap nog een gezellig priveleven overheb”. Na overleg met het thuisfront, De Boer woont in Lochem, kon hij die vragen allemaal positief beantwoorden. Hij gaat nu op zoek naar woonruimte in Leiden en zal zich ook meer in de stad gaan verdiepen. “Ik ben alleen niet iemand die alle voetbalvelden zomaar gaat aflopen. Als ik ergens heenga, moet het rendabel zijn. Bijvoorbeeld de opening van een multicultureel festival in een of andere wijk die ik een dezer dagen verricht.” De Boer doelt op het TamTam-festival in Leiden-Noord.

Advertentie

Leiden wimdeboer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×